Skořicové palačinky s hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
3 ks hruška
2 lžíce citronová šťáva
1 lžička kukuřičná mouka
1 lžíce grand marnier
podle potřeby
cukr
2 lžíce rozinky
olej na smažení
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
400 ml mléko
1 lžička mletá skořice
200 g hladká mouka
1 lžíce rozpuštěné máslo
100 ml sycená voda
podle chuti
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Velké hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Rozinky předem namočíme. Rozpustíme máslo a hrušky krátce osmahneme. Přidáme rozinky, cukr, Grand Marnier a citronovou šťávu. Smažíme do změknutí hrušek, ale pozor, nesmíme je rozvařit. Mouku promícháme s vodou, vlijeme do hruškové směsi, provaříme a odstavíme.

  2. Prosejeme mouku se skořicí. Vejce promícháme s ledovou bublinkovou vodou, mlékem, rozpuštěným máslem. Přidáme prosáté suroviny a vymícháme do hladkého těsta. Těsto necháme stát na 15 minut.

  3. Těsto naběračkou naléváme na nepřipalovací pánev vymazanou olejem a pánev nakláníme, aby se těsto dobře rozlilo. Palačinky děláme tenké. Obracíme a smažíme do pěkné zlatavé barvy. Všechno těsto zpracujeme a hotové palačinky udržujeme v teple v alobalu. Na hotové palačinky naneseme hruškovou směs a palačinky pěkně zabalíme. Takto zpracujeme všechny palačinky.

  4. Skořicové palačinky s hruškami podáváme jako chuťovku ozdobenou šlehačkou a čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!