Skořicové muffiny s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžička skořice
50 ml mléko
2 ks jablko
0.5 ks citron
50 g čokoláda
1 balíček prášek do pečiva
100 g cukr moučka
60 g hera
1 balíček vanilkový cukr
180 g hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Heru utřeme do pěny s cukrem a vejci. Pak přidáme citronovou kůru nastrouhanou z půlky dobře omytého citronu, šťávu se skořicí a čokoládu nakrájenou na kousky. Nakonec vmícháme mouku s kypícím práškem.

  2. Hotové těsto naplníme do formy vymazané a vysypané hrubou moukou asi do 1/3.

  3. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a umístíme do středu formiček na těsto. Pak doplníme zbylým těstem.

  4. Skořicové muffiny s jablky pečeme na 180 °C asi 20 minut. Před podáváním je pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!