Skořicové krucánky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 lžiček sůl 2 ks vejce 1 ks vejce 100 g máslo 80 g máslo 5 lžic rozinky 2 lžíce cukr krupice 8 lžic cukr krystal 4 lžíce mletá skořice 500 g hladká mouka 250 ml vlažné mléko 1 balíček sušené droždí
Postup Skořicové krucánky
Postup přípravy receptu
-
Pokud budeme těsto dělat v pekárně, dáme v tomto pořadí mléko, máslo, vejce, mouku, droždí, cukr do jednoho rohu a sůl do protějšího rohu
Pokud těsto děláme klasicky, tak nejprve dáme do mísy mouku a v důlku v mouce necháme vzejít kvásek - trochu vlažného mléka, 2 lžíce cukru a přidáme normální kvasnice. Dále přidáme vejce, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a sůl. Těsto propracujeme a necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě pod utěrkou
Po vykynutí rozválíme těsto na jednu velkou placku ve tvaru obdélníku, potřeme ji rozpuštěným máslem a posypeme směsí skořice a cukru a rovnoměrně rozsypeme rozinky, které jsme nechali chvíli namočené v horké vodě nebo v rumu. Zabalíme jako roládu a nakrájíme na proužky, které rozložíme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem
Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 - 30 minut, dokud nejsou skořicové krucánky zlatavé až hnědé
Skořicové krucánky podáváme jako výborné pečivo ke kávě nebo snídani.