Skořicové krucánky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 lžiček sůl
2 ks vejce
1 ks vejce
100 g máslo
80 g máslo
5 lžic rozinky
2 lžíce cukr krupice
8 lžic cukr krystal
4 lžíce mletá skořice
500 g hladká mouka
250 ml vlažné mléko
1 balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Pokud budeme těsto dělat v pekárně, dáme v tomto pořadí mléko, máslo, vejce, mouku, droždí, cukr do jednoho rohu a sůl do protějšího rohu

  2. Pokud těsto děláme klasicky, tak nejprve dáme do mísy mouku a v důlku v mouce necháme vzejít kvásek - trochu vlažného mléka, 2 lžíce cukru a přidáme normální kvasnice. Dále přidáme vejce, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a sůl. Těsto propracujeme a necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě pod utěrkou

  3. Po vykynutí rozválíme těsto na jednu velkou placku ve tvaru obdélníku, potřeme ji rozpuštěným máslem a posypeme směsí skořice a cukru a rovnoměrně rozsypeme rozinky, které jsme nechali chvíli namočené v horké vodě nebo v rumu. Zabalíme jako roládu a nakrájíme na proužky, které rozložíme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem

  4. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 - 30 minut, dokud nejsou skořicové krucánky zlatavé až hnědé

  5. Skořicové krucánky podáváme jako výborné pečivo ke kávě nebo snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!