Skořicové cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce rum
300 g cukr krupice
1 lžíce mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
600 g mleté mandle
podle potřeby
nutela

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme do pěny vejce s vanilkovým cukrem a cukrem krupice. Poté přidáme mouku, mleté mandle, skořici a rum. Vše pořádně vypracujeme na hladké těsto.

  2. Těsto vyválíme mezi 2 kousky mikrotenové folie přibližně na 5 mm silný plát. Z plátu vykrajujeme nejrůznější tvary cukroví vždy tak, abychom je měli do páru.

  3. Skořicové cukroví pečeme přibližně 10 minut na plechu vyloženém pečícím papírem v mírně vyhřáté troubě. Hotové a vychladlé cukroví potíráme nutelou a slepujeme k sobě.

  4. Skořicové cukroví podáváme jako klasické vánoční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!