Silvestrovská zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka masox
1-2 kelímky kysaná smetana
1 balíček kysané zelí
1 ks čabajka
podle potřeby
máslo
hladká mouka
podle chuti
kmín
vegeta
polévkové koření
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí propereme, vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Sušené houby namočíme do studené vody. Čabajku nakrájíme na kolečka.

  2. Nakrájené zelí dáme do vroucí osolené vody spolu s kmínem a kostkou masoxu. Po chvilce přidáme namočené houby a spolu povaříme. Když je zelí poloměkké, zahustíme dostatečným množstvím zlaté jíšky, kterou připravíme na pánvi z másla a hladké mouky. Zelňačku povaříme, přidáme nakrájenou čabajku nebo paprikovou klobásu a dochutíme vegetou, mletou paprikou a polévkovým kořením. Nakonec do silvestrovské zelňačky vmícháme 1 - 2 kelímky kysané smetany.

  3. Silvestrovskou zelňačku můžeme ihned podávat, ale nejlépe chutná až druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!