Sicilský těstovinový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 kg rajčata
1 hrst bazalka
pepř
50 ml olivový olej
1 balíček italské těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme dobré italské těstoviny většího tvaru. Dbáme na to, aby nebyly moc měkké, musí zůstat gumovité.

  2. Mezitím si nakrájíme nadrobno oloupaný česnek (větší stroužky), rajčata asi na osminky a nasekáme čerstvou bazalku (lze nahradit libečkem). Bazalky dáme větší hrst.

  3. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do mísy. Posypeme česnekem, přidáme rajčata, trochu soli (aromatu) a pepře, bazalku a přelijeme olivovým olejem, nejlépe použijeme panenský.

  4. Vše promícháme a dáme vychladit do lednice, aby se vše krásně rozleželo.

  5. Sicilský těstovinový salát podáváme jako zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!