Selský závin s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 balíček listové těsto
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
2 dl zakysaná smetana
150 g uzená slanina
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme.

  2. Zelí promáčkneme, překrájíme a dáme do mísy. Přidáme slaninu s podušenou cibulí, smetanu s rozkvedlanou moukou, dobře promícháme, ochutíme mletým pepřem a přisolíme.

  3. Listové těsto rozválíme, několikrát přeložíme, opět rozválíme na tenký plát, rozložíme na něj připravené zelí a těsto svineme do závinu. Okraje závinu založíme, přeložíme ho na plech, potřeme rozšlehaným vejcem. V předehřáté troubě na 220 °C - 240 °C pečeme selský závin s kysaným zelím dozlatova.

  4. Upečený selský závin s kysaným zelím necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!