Veganská omáčka se zelenými fazolkami recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1/4 ks paprika
1 ks cibule
1/2 dl bílé víno
3 lžíce hladká mouka
1 sklenice zelené fazolky
6 lžiček sušené pohankové mléko
1 lžička kořenící přísada

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a očištěnou papriku nakrájíme na drobno, malou sklenici fazolek scedíme, ale vodu z nich nevyléváme

  2. Smícháme si mouku s pohankovým mlékem a s vínem, nálevem z fazolek a umícháme řídké těstíčko. Pokud je příliš husté, přidáme trochu vody

  3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme červenou papriku a orestujeme. Přidáme fazolky, zamícháme a vlijeme kašičku z mouky. Přidáme podle chuti kořenící přísadu a necháme vařit. Když omáčka houstne, můžeme ji podle potřeby upravit na požadovanou hustotu trochou vody. Kořenící směs přidáváme opatrně, nálev z fazolek je ochucený a mírně slaný. Pokud nemáme rádi v jídle chuť vína, můžeme ho klidně vynechat. Omáčka je i tak velmi dobrá

  4. Veganskou omáčku se zelenými fazolkami podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!