Selské rizoto s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g hrášek
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
50 g máslo
2 ks paprika
250 g rajčata
1 ks cibule
1-2 ks mrkev
320 g rýže
200 g houby
podle chuti
sůl
tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme, stejně tak česnek. Houby očistíme a pokrájíme na plátky, mrkev a papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme, poté je nakrájíme na kousky. Rýži propláchneme.

  2. V hrnci na oleji zpěníme česnek s cibulí, vmícháme mletou papriku, houby, mrkev, papriku a podusíme několik minut. Potom přidáme rajčata, hrášek, rýži a vše zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, opepříme a na plotýnce přivedeme k varu, poté rizoto dusíme pod pokličkou v troubě, je třeba mít k tomu uzpůsobený hrnec. Do měkké rýže vmícháme dvouzubou vidlicí máslo a část strouhaného sýra.

  3. Selské rizoto s houbami podáváme na nahřátých talířích a sypeme zbylým sýrem. Jako přílohu přidáváme salát, sterilované okurky či kompot.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!