Selské rizoto s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g hrášek 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 50 g máslo 2 ks paprika 250 g rajčata 1 ks cibule 1-2 ks mrkev 320 g rýže 200 g houby podle chuti sůl tvrdý sýr mletý černý pepř
Postup Selské rizoto s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme, stejně tak česnek. Houby očistíme a pokrájíme na plátky, mrkev a papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme, poté je nakrájíme na kousky. Rýži propláchneme.
V hrnci na oleji zpěníme česnek s cibulí, vmícháme mletou papriku, houby, mrkev, papriku a podusíme několik minut. Potom přidáme rajčata, hrášek, rýži a vše zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, opepříme a na plotýnce přivedeme k varu, poté rizoto dusíme pod pokličkou v troubě, je třeba mít k tomu uzpůsobený hrnec. Do měkké rýže vmícháme dvouzubou vidlicí máslo a část strouhaného sýra.
Selské rizoto s houbami podáváme na nahřátých talířích a sypeme zbylým sýrem. Jako přílohu přidáváme salát, sterilované okurky či kompot.