Selské brambory s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
4 ks vejce
4 lžíce máslo
1 snítka petrželka
25 dkg šunka
1 kg brambory
2 ks cibule
1-2 lžičky kmín
1 ks pórek
1 list bobkový list
1 lžička pepř
17 dkg sterilované okurky
17 dkg sterilované cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na tenké plátky. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, šunku nakrájíme na nudličky.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj brambory, cibuli, pórek, šunku a bobkový list. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Vše opékáme za častého obracení zhruba 20 minut. Poté přidáme rozpůlené okurky a cibulky.

  3. Na další pánev opatrně rozklepneme 4 vejce a upečeme volská oka. Podle chuti je opepříme.

  4. Opečené selské brambory rozdělíme na talíře, na ně posadíme volské oko a posypeme sekanou petrželkou. Selské brambory s vejci ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!