Cuketová frittata s parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
7 ks vejce
1 ks cibule
2 ks cuketa
100 g parmazán
čerstvá bazalka
sušený tymián
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Vejce rozklepneme do misky. Vejce osolíme a opepříme podle chuti

  2. Cuketu dobře omyjeme, odkrojíme konce, překrojíme podélně a nakrájíme na jemné půlměsíčky. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmažíme cibuli. Za občasného míchání smažíme asi 5 minut, až začne chytat mírně dozlatova. V tuto chvíli vhodíme cuketu, osolíme a za občasného promíchání necháme povolit. Cuketu dusíme na pánvi cca 10 minut. Pustí vodu a změkne. K cuketě přisypeme sušený tymián (asi 1 lžičku) a nasekanou čerstvou bazalku (1 lžíce), krátce ještě prohřejeme

  3. K vejcím přidáme 3/4 parmazánu a prošleháme

  4. Podušenou cuketu vsypeme do sítka a necháme okapat přebytečnou vodu. Necháme ji zcela vychladnout. Vychlazenou cuketu vsypeme do mísy. K cuketě přidáme rozšlehaná vejce s parmazánem a dobře promícháme

  5. Směs vlijeme zpátky do pánve, má-li odnímatelnou rukojeť a je vhodná do trouby. Pokud takovou pánev nemáme, vlijeme směs do vymazaného kulatého pekáčku. Cuketovou frittatu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut. Zapečenou frittatu ještě posypeme zbylým parmazánem

  6. Pekáček vložíme zpět do trouby a na funkci gril zapékáme dalších pár minut do zezlatovění. Cuketovou frittatu nakrájíme a podáváme teplou. Na talíři dozdobíme lístky bazalky

  7. Na recept si připravíme 2 mladé cukety, 1 velkou cibuli, 6 - 7 vajec, 100 g parmazánu, 2 lžíce oleje, čerstvou bazalku, sušený nebo čerstvý tymián, sůl a mletý barevný pepř. Podle chuti můžeme přidat i 2 - 3 stroužky česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!