Selská polévka s boby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 hrnky voda
2 ks rajče
1 lžíce rajčatový protlak
1 hrnek zelí
1 lžíce sekaná petrželka
mletý pepř
1 lžíce sójový olej
1 hrnek kořenová zelenina
2 hrnky sójové boby
1 lžička sekaný kopr
1 kostka zeleninový bujon
1 hrnek šťáva z kysaného zelí
1 hrnek strouhané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Sójové boby si předem uvaříme. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme, zelí nakrájíme na jemné nudličky a odebereme požadované množství. Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme. Brambory nastrouháme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli. Základ polévky zalijeme vodou a přidáme zeleninu, sójové boby, zeleninový bujón, lehce osolíme. Selskou polévku povaříme asi 10 minut. Pak přidáme brambory, rajčatový protlak, šťávu z kysaného zelí a krátce povaříme. Vmícháme koprovou a petrželovou nať, asi minutku povaříme a selskou polévku odstavíme.

  3. Selskou polévku s boby necháme chvilku odstát, aby se prohřálo koření a můžeme podávat. Selskou polévku podáváme s čerstvým pečivem, není to ale nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!