Lín pečený v těstě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks vejce
100 ml voda
rozmarýn
1 ks citron
500 g hladká mouka
mletý bílý pepř
citronová šťáva
2 lžíce škrobová moučka
150 g rostlinný tuk
sezamová semínka
2 ks ryba lín

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Z prosáté osolené mouky, škrobové moučky, vajec, vody a tuku vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout. Odležené těsto tence rozválíme na dva pláty

  2. Ryby vykucháme, zbavíme ploutví, omyjeme a osušíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme půl hodiny odležet. Potom dutinu břišní naplníme plátky citronu, snítkou rozmarýnu a rybu zabalíme do rozváleného těsta. Okraje seřízneme podle tvaru ryby, pevně uzavřeme a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme solí a v místech šupin sezamovým semínkem

  3. Rybu v těstě pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova

  4. Lína pečeného v těstě podáváme s citronem. Jako přílohu zvolíme bramborovou kaši, opečené brambory nebo dietní bramborový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!