Selská omeleta se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
5 ks vejce
500 g brambory
5 lžic smetana na vaření
2 ks jarní cibulka s natí
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
na ozdobu
2-3 ks rajčata
2 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm tlusté.

  2. Prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Jarní cibulku očistíme a i s částí natě nakrájíme nadrobno. Pažitku najemno nasekáme.

  3. Připravíme si velkou a hlubokou pánev, na které opečeme slaninu do křupava. Na slaninu položíme brambory, opečeme je pěkně dozlatova a po obou stranách. Přidáme cibuli a chvíli ještě opékáme.

  4. Mezitím si v misce rozkvedláme vejce se smetanou, solí a pepřem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

  5. Našlehaná vajíčka nalijeme na brambory v rovnoměrné vrstvě a při mírné teplotě necháme ztuhnout.

  6. Selskou omeletu se slaninou ozdobíme na pánvi rajčaty, nakrájíme na 4 díly, posypeme čerstvou pažitkou a podáváme. Přidáme oblíbenou studenou omáčku a čerstvý zeleninový salát jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!