Filé ve vaječném župánku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
citron
20 dkg eidam
1 špetka mletý pepř
6 ks rybí filé
4 špetky provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si vymažeme zapékací mísu olejem a po dně necháme vrstvičku, aby se filé nepeklo na suchu. Poté do ní vyskládáme jednotlivé kousky ryby, přidáme dva na plátky nakrájené stroužky česneku, posypeme bylinkami a jemně osolíme a opepříme. Ještě zakápneme trochou citronové šťávy a pečeme 30 minut na 200 °C

  2. Mezitím si vyklepneme vajíčka do misky a rozkvrdláme je spolu se zbylými prolisovanými stroužky česneku, poté ještě přisypeme tři čtvrtiny nastrouhaného sýru. Filé vyndáme z trouby a slijeme vypečenou šťávu do vaječné směsi a znovu promícháme

  3. Šťávou filé zalijeme (Je dobré zapékací nádobou trochu zatřást, aby se zálivka dostala všude.) a pečeme dalších 15 minut. Těsně před dopečením (přibližně po 10 minutách) zasypeme zbytkem sýru

  4. File ve vaječném župánku si nejvíce vychutnáme s bramborem, bramborovou kaší či grilovanou zeleninou a přiloženou kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!