Selská omeleta 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 ks vařené brambory ve slupce
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Neměly by mít víc jak 5 mm. Vejce rozklepneme, rozšleháme a podle chuti osolíme a opepříme.

  2. Rozpálíme si pánev s olejem, na ni poklademe po celém povrchu s mezerami tak 1cm brambory a zalijeme připraveným vejcem tak, aby brambory byly vejcem zatopené. Ve chvíli, kdy už na pánvi není vidět skoro žádné syrové vajíčko, je čas omeletu opatrně obrátit a opéct z druhé strany.

  3. Selskou omeletu podáváme se sterilovanou kapií nebo kyselou okurkou. Na dvě středně velké brambory potřebujeme asi 3 vejce, a to je zhruba na dvě omelety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!