Sekaná z pohanky a vařených brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
5 lžic olej
3 ks vejce
1 ks cibule
1 hrnek pohanka
300 g vařené brambory
1 hrnek rýžová krupice
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme, vsypeme do hrnce, přilijeme 3 hrnky vody a na mírném ohni vaříme doměkka, ke konci mícháme, aby se nepřipalovala. Po změknutí pohanku rozmixujeme.

  2. K rozmixované pohance přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, sůl, pepř, majoránku, rýžovou krupici, olej, vejce a jemně nastrouhané uvařené brambory. Vše dobře promícháme.

  3. Směs rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby do mírně zlatova.

  4. Sekanou z pohanky a vařených brambor podáváme teplou s vařenými brambory a sterilovanou okurkou. Sekaná z pohanky chutná i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!