Americké podmáslové palačinky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 l podmáslí
2 lžíce soda
100 g cukr krystal
16 g vanilkový cukr
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
100 g rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. V jedné míse smícháme veškeré suché ingredience. V druhé míse vyšleháme tekuté. Potom přelijeme tekutou směs do suché a zpracujeme tak, aby v těstě zůstaly malé hrudky. Těsto necháme asi hodinu odstát. Palačinky smažíme tak, že nalijeme 1 naběračku doprostřed pánve a těsto se samo rozprostře do krásného tvaru. Americké podmáslové palačinky podáváme tak, že dáme 5 palačinek na sebe a přelijeme je máslem, javorovým sirupem nebo jiným sirupem, například domácím rybízovým. Foto: Pixabay.com

  2. Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře

  3. Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!