Sekaná se sýrem a pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
1 hrneček mléko
0 ks pórek
25 dkg eidam
3 kapky rohlík
15 dkg anglická slanina
voda na podlití
mletý černý pepř
1 ks mleté míchané maso
podle potřeby
sůl
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Česnek prolisujeme, menší pórek nakrájíme na kolečka. Rohlíky namočíme v mléce a sýr nastrouháme.

  2. Do mletého masa postupně přidáváme sůl, pepř, vejce, česnek, rohlíky, pórek a sýr. Hmotu pečlivě propracujeme a podle potřeby přidáme strouhanku, jen když je směs řídká.

  3. Z hmoty utvoříme dvě šišky, dělám je na strouhankou posypaném vále. Sekané vložíme do pekáče a vrch obou šišek poklademe plátky anglické slaniny. Sekané se sýrem a pórkem vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a po deseti minutách podlijeme vodou. Slaninu po 50 minutách stáhneme do vypečené šťávy, aby měla sekaná křupavou kůrčičku. Během pečení přiléváme vodu.

  4. Sekanou se sýrem a pórkem podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem. Do šťávy není třeba přidávat při pečení žádný tuk, slanina je tučná až dost a navíc je šťáva se slaninou mnohem chutnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!