Segedínský guláš ze sójového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
majoránka
2 ks cibule
kmín
70 g rajčatový protlak
2 dl kysaná smetana
mletá sladká paprika
500 g kysané zelí
1 kostka zeleninový bujon
100 g sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Do 7dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové maso a vaříme 30 minut.

  2. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přikryjeme a 10 minut dusíme. Potom přidáme protlak, mletou papriku a opražíme. Přidáme okapané sójové maso, posypeme kmínem, majoránkou, osolíme a základ guláše dusíme 10 minut. Potom přidáme překrájené zelí, podlijeme trochou horké vody a společně dusíme 20 minut. Segedínský guláš ze sójového masa nakonec ochutíme prolisovaným česnekem a zalijeme kysanou smetanou.

  3. Segedínský guláš ze sójového masa podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!