Segedínský guláš ze sójového masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej majoránka 2 ks cibule kmín 70 g rajčatový protlak 2 dl kysaná smetana mletá sladká paprika 500 g kysané zelí 1 kostka zeleninový bujon 100 g sójové kostky
Postup Segedínský guláš ze sójového masa recept
Postup přípravy receptu
-
Do 7dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové maso a vaříme 30 minut.
Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přikryjeme a 10 minut dusíme. Potom přidáme protlak, mletou papriku a opražíme. Přidáme okapané sójové maso, posypeme kmínem, majoránkou, osolíme a základ guláše dusíme 10 minut. Potom přidáme překrájené zelí, podlijeme trochou horké vody a společně dusíme 20 minut. Segedínský guláš ze sójového masa nakonec ochutíme prolisovaným česnekem a zalijeme kysanou smetanou.
Segedínský guláš ze sójového masa podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.