Segedínský guláš po staru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 g česnek
30 g sůl
250 g mléko
150 g cibule
1 g kmín
500 g voda
50 g hladká mouka
1 kg vepřový bůček
800 g kyselé zelí
15 g mletá sladká paprika
120 g škvařené sádlo
Postup Segedínský guláš po staru recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Vypraný vepřový bůček rozsekáme na kostky. Kyselé zelí opereme a rozkrájíme nahrubo.
Na poloviční dávce sádla osmažíme nakrájenou cibulku dorůžova, zamícháme mletou papriku, ihned zalijeme trochou vařící vody a přivedeme do varu. Kostky bůčku vložíme do vařícího základu, přidáme sůl, kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě.
Když je maso napolo podušené, přidáme rozkrájené zelí, zalijeme vařící vodou tolik, aby maso se zelím nebylo úplně potopené a dusíme asi 15 minut.
Pak zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbývajícího sádla a mouky, dobře rozmícháme, aby nezůstaly hrudky a dusíme dále při občasném zamíchání, až je maso takřka měkké, pak rozředíme mlékem, ochutíme utřeným česnekem a dobře provaříme.
Segedínský guláš po staru podáváme s houskovými knedlíky.