Rychlá polévka ze Španělska recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
1 ks vejce
60 g šunka
1 ks cibule
1 ks rajče
citron
60 g rýže
bobkový list
1 dl bílé víno
masový vývar
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme - cibuli s česnekem oloupeme a velké masité rajče nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme

  2. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme šunku nakrájenou na kostičky, bobkový list, na kousky nakrájené rajče, posekanou petrželku a podusíme na silném ohni

  3. Rýži uvaříme ve vývaru společně s vínem a citronovou šťávou. Do vývaru s rýží přidáme podušenou zeleninu se šunkou a pár minut ještě povaříme

  4. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky

  5. Rychlou polévku ze Španělska rozdělíme do misek či hlubokých talířů a horkou podáváme. Polévku dozdobíme vařenými vejci, ale můžeme jen posypat trochou nasekané petrželky

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!