Rychlá polévka ze Španělska recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- česnek olej sůl 1 ks vejce 60 g šunka 1 ks cibule 1 ks rajče citron 60 g rýže bobkový list 1 dl bílé víno masový vývar čerstvá petrželka
Postup Rychlá polévka ze Španělska
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme - cibuli s česnekem oloupeme a velké masité rajče nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme
Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme šunku nakrájenou na kostičky, bobkový list, na kousky nakrájené rajče, posekanou petrželku a podusíme na silném ohni
Rýži uvaříme ve vývaru společně s vínem a citronovou šťávou. Do vývaru s rýží přidáme podušenou zeleninu se šunkou a pár minut ještě povaříme
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky
Rychlou polévku ze Španělska rozdělíme do misek či hlubokých talířů a horkou podáváme. Polévku dozdobíme vařenými vejci, ale můžeme jen posypat trochou nasekané petrželky
Foto: Shutterstock.com