Sedlácká tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
majoránka
50 g cibule
8 dl vývar z masa
4 kg vepřová hlava
500 g vepřová kůže
podle chuti
česnek
nové koření
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou vepřovou hlavu uvaříme téměř doměkka a necháme ji vychladnout. Po vychladnutí ji vykostíme. Maso nakrájíme asi na 2 cm kostky. Doměkka uvařené vepřové kůže umeleme najemno.

  2. V dostatečně velké nádobě smícháme nakrájené maso a mleté kůže. Přilijeme scezený vývar, přidáme nastrouhanou cibuli, sůl, koření a dobře promícháme. Základ na sedláckou tlačenkou plníme do připravených obalů a zavážeme.

  3. Sedláckou tlačenku vaříme při 90 °C asi 2,5 hodiny. Po uvaření opláchneme, propichujeme a necháme vychladnout.

  4. Sedláckou tlačenku podáváme s cibulí, octem a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!