Sarmale se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl kečup
1 ks houska
1 ks velká cibule
1 balíček kysané zelí
1 lžička koření čubrica
0.5 kg mleté maso (vepřové, hovězí, mix)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, předem namočenou housku, čubricu, sůl a pepř důkladně promícháme.

  2. Necháme chvilku odležet. Ze směsi utvoříme šišky.

  3. Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na něj poklademe masové šišky a pak navrstvíme zbylé zelí. Povrch posypeme rozkrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Vše pečeme asi hodinu, aby bylo maso propečené a zelí měkké.

  4. Sarmale se zelím podáváme s pečivem. Navrchu je můžeme dochutit trochou zakysané smetany. Pokud máme rádi osmaženou cibuli, dá se dát na hotové jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!