Sarmale se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl kečup 1 ks houska 1 ks velká cibule 1 balíček kysané zelí 1 lžička koření čubrica 0.5 kg mleté maso (vepřové, hovězí, mix) podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu zakysaná smetana
Postup Sarmale se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso, předem namočenou housku, čubricu, sůl a pepř důkladně promícháme.
Necháme chvilku odležet. Ze směsi utvoříme šišky.
Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na něj poklademe masové šišky a pak navrstvíme zbylé zelí. Povrch posypeme rozkrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Vše pečeme asi hodinu, aby bylo maso propečené a zelí měkké.
Sarmale se zelím podáváme s pečivem. Navrchu je můžeme dochutit trochou zakysané smetany. Pokud máme rádi osmaženou cibuli, dá se dát na hotové jídlo.