Sarmale se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 dl kečup
1 ks houska
1 ks velká cibule
1 balíček kysané zelí
1 lžička koření čubrica
0.5 kg mleté maso (vepřové, hovězí, mix)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
zakysaná smetana
Postup Sarmale se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso, předem namočenou housku, čubricu, sůl a pepř důkladně promícháme.
Necháme chvilku odležet. Ze směsi utvoříme šišky.
Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na něj poklademe masové šišky a pak navrstvíme zbylé zelí. Povrch posypeme rozkrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Vše pečeme asi hodinu, aby bylo maso propečené a zelí měkké.
Sarmale se zelím podáváme s pečivem. Navrchu je můžeme dochutit trochou zakysané smetany. Pokud máme rádi osmaženou cibuli, dá se dát na hotové jídlo.