Sardinková pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
1 ks cibule
1 konzerva sardinky v oleji
podle chuti
sůl
pepř
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme na maličké kostičky. Otevřeme konzervu se sardinkami v oleji, sardinky zbavíme hlaviček, pokud je mají.

  2. Ušleháme čtvrtku změklého másla (asi 2 minuty na nejvyšší výkon). Přidáme sardinky i s trochou oleje, dále šleháme. Dochutíme čtvrt lžičkou pepře, soli (podle slanosti sardinek) a 1/2 lžičkou plnotučné hořčice. Nakonec všleháme i kousky cibule.

  3. Sardinkovou pěnu mažeme na kolečka rohlíků jako chuťovky, chutná i s celozrnným chlebem k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!