Salát z tykve a zelí recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
200 g červené zelí
1 dl červené víno
1 lžíce slunečnicový olej
mletý pepř
200 g tykev

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme. Nejprve nakrájíme zelí na tenké nudličky, trochu osolíme a necháme přibližně hodinu odstát, aby pustilo šťávu. Tykev nahrubo nastrouháme a necháme vykapat přebytečnou vodu přes cedník. Nadrobno nakrájenou velkou cibuli smícháme s česnekem, který nakrájíme na tenké plátky. Ze zelí slijeme vodu, smícháme s tykví, cibulí s česnekem a pořádně vše promícháme

  2. Tuto směs přelijeme zálivkou, kterou připravíme, tak že smícháme olej, červené víno, hořčici, sůl a pepř. Podle chuti takto připravený salát z tykve a zelí ještě přisolíme a necháme alespoň hodinu odležet na chladném místě

  3. Salát z tykve a zelí podáváme jako přílohu či lehký hlavní chod s pečivem

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!