Salát z lososa recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
200 ml majonéza
2 - 3 lžíce zakysaná smetana
citronová šťáva
2 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
3 ks lahůdková cibulka
1/4 - 1/2 lžičky wasabi
350 g filet z lososa bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. Filety lososa očistíme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran propečeme. Rybí maso přendáme na ubrousek a necháme vychladnout

  2. Mezitím si nakrájíme lahůdkovou cibulku nadrobno a čerstvou petrželku jemně nasekáme. Majonézu důkladně prošleháme s pastou wasabi a zakysanou smetanou

  3. Vychladlé lososové maso vidličkou natrháme na kousky a zlehka promícháme s cibulkou a petrželkou. Vše spojíme ochucenou majonézou a podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a necháme v chladu odležet

  4. Salát z lososa podáváme na opečeném toastu, který poklademe listem salátu, na který navršíme salát. Salát z lososa můžeme také servírovat v malých mističkách, zdobíme listem salátu a podáváme s opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!