Salát z lososa recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
olej
sůl
200 ml majonéza
2 - 3 lžíce zakysaná smetana
citronová šťáva
2 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
3 ks lahůdková cibulka
1/4 - 1/2 lžičky wasabi
350 g filet z lososa bez kůže
Postup Salát z lososa
Postup přípravy receptu
-
Filety lososa očistíme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran propečeme. Rybí maso přendáme na ubrousek a necháme vychladnout
Mezitím si nakrájíme lahůdkovou cibulku nadrobno a čerstvou petrželku jemně nasekáme. Majonézu důkladně prošleháme s pastou wasabi a zakysanou smetanou
Vychladlé lososové maso vidličkou natrháme na kousky a zlehka promícháme s cibulkou a petrželkou. Vše spojíme ochucenou majonézou a podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a necháme v chladu odležet
Salát z lososa podáváme na opečeném toastu, který poklademe listem salátu, na který navršíme salát. Salát z lososa můžeme také servírovat v malých mističkách, zdobíme listem salátu a podáváme s opečeným toastem.