Salát z kysaného zelí s kapií recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 balíček kysané zelí
3 ks sterilované kapie
podle chuti
cukr
sůl
nálev z kapie

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme jej studenou vodou. Necháme jej okapat a pak zelí překrájíme na menší nudličky.

  2. Kapie vyjmeme z nálevu a nakrájíme je na nudličky. Můžeme samozřejmě koupit i krájenou kapii a použít přiměřené množství. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Kapii a cibuli přidáme k zelí. Lehce je zalijeme nálevem z kapií a ochutíme solí a cukrem.

  3. Salát z kysaného zelí s kapií ihned podáváme, nejlépe s tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!