Salát z kapustiček s křupavou slaninou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 6 plátků slanina 1 stroužek česnek sůl 2 hrstě petrželka 1 lžíce cukr krupice 80 ml olivový olej 1 lžíce citronová kůra 1,5 lžíce citronová šťáva 1 kg růžičková kapusta mletý černý pepř 200 g bílé pečivo
Postup Salát z kapustiček s křupavou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kousky. Bílé pečivo nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozetřeme. Petrželku nasekáme nadrobno. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle. Růžičkovou kapustu rozebereme na lístky
Lžíci olivového oleje rozehřejeme na pánvi. Přidáme kousky bílého pečiva a opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, mletý pepř a opékáme další minutu. Obsah vyjmeme z pánve a odložíme
Pánev rozpálíme na maximum, přidáme nakrájenou slaninu a 3 minuty opékáme, aby zkřupavěla. Vyjmeme a dáme stranou
Lístky růžičkové kapusty vsypeme do vroucí osolené vody, po minutě je zchladíme pod proudem studené vody a osušíme. Nakonec vše smícháme, salát posypeme petrželkou a přelijeme dresinkem smíchaným ze zbylého oleje, citronové šťávy a cukru
Salát z kapustiček s křupavou slaninou podáváme jako chutný osvěžující pokrm při různých příležitostech.