Salát z kapustiček s křupavou slaninou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

6 plátků slanina
1 stroužek česnek
sůl
2 hrstě petrželka
1 lžíce cukr krupice
80 ml olivový olej
1 lžíce citronová kůra
1,5 lžíce citronová šťáva
1 kg růžičková kapusta
mletý černý pepř
200 g bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kousky. Bílé pečivo nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozetřeme. Petrželku nasekáme nadrobno. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle. Růžičkovou kapustu rozebereme na lístky

  2. Lžíci olivového oleje rozehřejeme na pánvi. Přidáme kousky bílého pečiva a opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, mletý pepř a opékáme další minutu. Obsah vyjmeme z pánve a odložíme

  3. Pánev rozpálíme na maximum, přidáme nakrájenou slaninu a 3 minuty opékáme, aby zkřupavěla. Vyjmeme a dáme stranou

  4. Lístky růžičkové kapusty vsypeme do vroucí osolené vody, po minutě je zchladíme pod proudem studené vody a osušíme. Nakonec vše smícháme, salát posypeme petrželkou a přelijeme dresinkem smíchaným ze zbylého oleje, citronové šťávy a cukru

  5. Salát z kapustiček s křupavou slaninou podáváme jako chutný osvěžující pokrm při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!