Salát z červené řepy se sýrem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1/2 lžičky kmín
tymián
1/2 lžičky fenykl
3 lžíce med
120 g mozzarella
1 ks bobkový list
3 lžíce zeleninový vývar
80 ml panenský olivový olej
1 špetka sušený tymián
2 ks červená řepa
2 lžíce třtinový cukr
4 lžíce umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Bulvy červené řepy omyjeme a vložíme do osolené studené vody. Přidáme bobkový list, kmín a fenykl, vše přivedeme k varu a vaříme do poloměkka. Vodu slijeme a ještě teplou řepu oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na velmi tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na kostičky

  2. Mezitím si připravíme zálivku. Umeocet svaříme s vývarem a cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, směs odstavíme z tepla, vše ochutíme tymiánem a vmícháme med. Za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nevznikne hladká emulze. Plátky řepy přelijeme zálivkou a necháme v chladu alespoň 5 hodin odležet

  3. Plátky řepy rozdělíme na talířky a poklademe kostičkami mozzarelly. Salát z červené řepy se sýrem podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!