Salát z červené řepy a fazolí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 ks cibule
1 ks jablko
1 kelímek kysaná smetana
3 ks sterilované okurky
1 ks červená řepa
0 plechovek sterilované červené fazole
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu vaříme asi půl hodiny. Půl cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Větší jablko oloupeme a spolu s červenou řepou nastrouháme do mísy. Sterilované okurky nakrájíme nadrobno a přidáme do salátu. Dále přidáme sterilované fazole. Já kupuji menší plechovku červených fazolí sterilovaných ve slaném nálevu a přidávám asi půl plechovky.

  2. Salát osolíme, opepříme a přidáme půlku cibule. Nakonec přidáme kelímek kysané smetany a můžeme přidat 3 lžíce láku z okurek na dochucení.

  3. Salát z červené řepy a fazolí podáváme s krajícem chleba jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!