Salát z bulguru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 0.5 l voda 200 g cuketa 1 svazek bazalka 300 g lilek 1 ks šalotka 4 lžíce olivový olej 10 ks černé olivy 2 ks vejce natvrdo 250 g bulgur omáčka 1 stroužek česnek 2 lžíce olej 1 snítka bazalka 1 špetka pepř 1 lžíce olivový olej 2 lžíce citronová šťáva 125 ml zeleninový vývar 0.5 lžičky bylinková sůl
Postup Salát z bulguru recept
Postup přípravy receptu
-
Stroužek česneku oloupeme a jemně nasekáme. Bulgur s česnekem dáme do 1/2 l vroucí vody, přidáme 1 lžičku soli a na mírném plameni 5-10 minut povaříme. Pak necháme vychladnout.
Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 10 minut odležet. Pak plátky otřeme. Na pánvi zahřejeme olej a plátky lilku po obou stranách opečeme dokřupava.
Cuketu omyjeme a očistíme. Cuketu a lilek nakrájíme na kostky. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme na čtvrtiny a vypeckujeme. Bazalku omyjeme a nakrájíme na proužky.
Připravíme si omáčku. Smícháme citronovou šťávu, vývar, bylinková sůl, pepř, najemno nakrájený česnek. Oba druhy oleje ušleháme metlou na sníh a přidáme na tenké proužky nakrájené bazalkové lístky. Vše dobře promícháme.
Všechny přísady smícháme a vmícháme omáčku. Uvařené vejce rozpůlíme a dáme na salát.
Salát z bulguru ihned podáváme.