Salát z bulguru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
0.5 l voda
200 g cuketa
1 svazek bazalka
300 g lilek
1 ks šalotka
4 lžíce olivový olej
10 ks černé olivy
2 ks vejce natvrdo
250 g bulgur
omáčka
1 stroužek česnek
2 lžíce olej
1 snítka bazalka
1 špetka pepř
1 lžíce olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
125 ml zeleninový vývar
0.5 lžičky bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stroužek česneku oloupeme a jemně nasekáme. Bulgur s česnekem dáme do 1/2 l vroucí vody, přidáme 1 lžičku soli a na mírném plameni 5-10 minut povaříme. Pak necháme vychladnout.

  2. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 10 minut odležet. Pak plátky otřeme. Na pánvi zahřejeme olej a plátky lilku po obou stranách opečeme dokřupava.

  3. Cuketu omyjeme a očistíme. Cuketu a lilek nakrájíme na kostky. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme na čtvrtiny a vypeckujeme. Bazalku omyjeme a nakrájíme na proužky.

  4. Připravíme si omáčku. Smícháme citronovou šťávu, vývar, bylinková sůl, pepř, najemno nakrájený česnek. Oba druhy oleje ušleháme metlou na sníh a přidáme na tenké proužky nakrájené bazalkové lístky. Vše dobře promícháme.

  5. Všechny přísady smícháme a vmícháme omáčku. Uvařené vejce rozpůlíme a dáme na salát.

  6. Salát z bulguru ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!