Salát z ananasu a divoké rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks ananas
1 lžíce dýňová semínka
400 ml zeleninový vývar
200 g kyselé zelí
100 g divoká rýže
1 ks salát Radicchio
zálivka
2 lžíce olej
sůl
pepř
1 lžíce citronová šťáva
2 lžičky jemná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vaříme v zeleninovém vývaru na mírném plameni asi 50 minut.

  2. Z ananasu vykrojíme dužinu a přitom zachytíme šťávu. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Kyselé zelí nadrobno nasekáme. Radicchio omyjeme, očistíme a necháme okapat. Čtyři pěkné velké listy salátu dáme stranou a ostatní nakrájíme na velmi tenké proužky. Dýňová semínka opražíme na pánvi bez tuku. Rýži, ananas, kyselé zelí a salát smícháme.

  3. Na zálivku smícháme ananasovou šťávu, citronovou šťávu, hořčici, olej, sůl a pepř.

  4. Salát se zálivkou smícháme. Listy salátu rozložíme na dva talířky, na ně servírujeme salát a ozdobíme dýňovými semeny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!