Salát Valerij recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks rohlík
500 g kuřecí prsa
1 ks ledový salát
250 g tvrdý sýr
podle chuti
česnek
sůl
majonéza
bílý jogurt
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Maso osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi s trochou oleje. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a na sucho opečeme, poté necháme zchladnout. Ledový salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Po vychladnutí vše promícháme a podle chuti přidáme majonézu a bílý jogurt. Na závěr salát Valerij dochutíme prolisovaným česnekem.

  3. Tip na přípravu salát Valerij: Je dobré, když majonézu a jogurt nedáváme do celého salátu, ale jen do toho množství, které se hned sní. Déle vydrží a navíc se osmažený rohlík nerozmočí a je křupavý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!