Salát s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks vejce
1 svazeček ředkvičky
1 svazeček bazalka
1 dl zeleninový vývar
1 ks hlávkový salát
1 ks ledový salát
1 ks červená cibule
čerstvý kopr
2 ks uvařené brambory
4 ks střední rajče
200-300 g tuňáková konzerva bez příchuti
200 g mražené fazole
podle chuti
sůl
ocet
plnotučná hořčice
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou

  2. hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu (aby se dresink nesrazil) za stálého míchání vpravíme olej, přidáme zeleninový vývar, trochu octu a dáme zálivku na chvíli uležet.

  3. Na misku natrháme omytý salát, nakrájíme rajčata na měsíčky, nakrájíme uvařená vajíčka natvrdo na kostičky, karbovacím (ozdobným) nožem nakrájíme brambory na nudličky. Vše přidáme k rajčatům a vajíčkům spolu s fazolky. Tuňáka a nakrájený kopr vidličkou opatrně promícháme a rovněž přidáme do misky a posypeme oloupanou a nakrájenou červenou cibulkou.

  4. Vše přelijeme připraveným dresinkem a salát z tuňáka už jen před konzumací vychladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!