Salát s tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 ks vejce 1 svazeček ředkvičky 1 svazeček bazalka 1 dl zeleninový vývar 1 ks hlávkový salát 1 ks ledový salát 1 ks červená cibule čerstvý kopr 2 ks uvařené brambory 4 ks střední rajče 200-300 g tuňáková konzerva bez příchuti 200 g mražené fazole podle chuti sůl ocet plnotučná hořčice mletý bílý pepř
Postup Salát s tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou
hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu (aby se dresink nesrazil) za stálého míchání vpravíme olej, přidáme zeleninový vývar, trochu octu a dáme zálivku na chvíli uležet.
Na misku natrháme omytý salát, nakrájíme rajčata na měsíčky, nakrájíme uvařená vajíčka natvrdo na kostičky, karbovacím (ozdobným) nožem nakrájíme brambory na nudličky. Vše přidáme k rajčatům a vajíčkům spolu s fazolky. Tuňáka a nakrájený kopr vidličkou opatrně promícháme a rovněž přidáme do misky a posypeme oloupanou a nakrájenou červenou cibulkou.
Vše přelijeme připraveným dresinkem a salát z tuňáka už jen před konzumací vychladíme.