Salát s řapíkatým celerem a sýrem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 řapíky celer
3 ks rajče
100 g eidam
1 ks okurka
1 lžíce olivový olej
1 hlávka ledový salát
100 g balkánský sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Salát rozdělíme na listy a propereme ve studené vodě. Okurku, rajčata a řapíkatý celer také omyjeme. Okurku oloupeme. Pokud ji máme z vlastní zahrádky, chemicky neošetřenou, stačí důkladně opláchnout

  2. Salát natrháme nebo rozkrájíme na větší kusy. Rajčata, řapíkatý celer a okurku nakrájíme na menší kousky, sýry na maličké kostičky. Pokrájenou zeleninu promícháme, opepříme, trochu posolíme a pokapeme olivovým olejem

  3. Takto připravený salát s řapíkatým celerem a sýrem rozdělíme na porce, posypeme sýrovými kostičkami a podáváme s toustovým chlebem, nebo jako přílohu k minutkám z masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!