Bramborové válečky se zelím a uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 10 dkg slanina 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 4 ks brambory brambory 2 ks cibule 10 dkg hrubá mouka 4 plátky uzené maso mletý černý pepř 500 g kysané zelí 1 lžíce dětská krupice
Postup Bramborové válečky se zelím a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme nakrájíme také nadrobno. Špek nakrájíme na kostičky
Jednu nakrájenou cibuli si osmažíme dozlatova, na cibuli přidáme čtyři plátky uzeného masa a tři stroužky česneku, lehce podlijeme a necháme mírně dusit
Druhou cibuli osmažíme dozlatova s nakrájeným špekem. Kysané zelí překrojíme, částečně zbavíme nálevu a dáme dusit na osmaženou cibuli se špekem, dusíme do měkka. Měkké zelí případně zahustíme nastrouhaným bramborem a dochutíme solí, cukrem a mletým pepřem
Uvaříme si čtyři brambory, které nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, lžíci krupice, hrubou mouku, trochu osolíme a vypracujeme těsto. Z připraveného těsta tvarujeme menší válečky. Bramborové válečky necháme lehce uležet a potom válečky vaříme ve vařící vodě, dokud vyplavou na hladinu. Potom válečky servírujeme na talíř se zelím a přidáme plátek uzeného masa
Bramborové válečky se zelím a uzeným masem podáváme jako chutný hlavní chod.