Bramborové válečky se zelím a uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
10 dkg slanina
3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
4 ks brambory
brambory
2 ks cibule
10 dkg hrubá mouka
4 plátky uzené maso
mletý černý pepř
500 g kysané zelí
1 lžíce dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme nakrájíme také nadrobno. Špek nakrájíme na kostičky

  2. Jednu nakrájenou cibuli si osmažíme dozlatova, na cibuli přidáme čtyři plátky uzeného masa a tři stroužky česneku, lehce podlijeme a necháme mírně dusit

  3. Druhou cibuli osmažíme dozlatova s nakrájeným špekem. Kysané zelí překrojíme, částečně zbavíme nálevu a dáme dusit na osmaženou cibuli se špekem, dusíme do měkka. Měkké zelí případně zahustíme nastrouhaným bramborem a dochutíme solí, cukrem a mletým pepřem

  4. Uvaříme si čtyři brambory, které nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, lžíci krupice, hrubou mouku, trochu osolíme a vypracujeme těsto. Z připraveného těsta tvarujeme menší válečky. Bramborové válečky necháme lehce uležet a potom válečky vaříme ve vařící vodě, dokud vyplavou na hladinu. Potom válečky servírujeme na talíř se zelím a přidáme plátek uzeného masa

  5. Bramborové válečky se zelím a uzeným masem podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!