Salát pórokap recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce cukr
sůl
1 hrnek voda
6 ks pórek
3 ks hřebíček
6 kuliček celý pepř
0.5 hlávky hlávkové zelí
3 kuličky celé nové koření
6 ks barevná kapie
zálivka
3 lžíce olej
podle chuti
ocet
na ozdobu
řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Pórky očistíme, nakrájíme na kolečka a rozdělíme na kroužky. Barevné kapie očistíme a nakrájíme na proužky. Zelí nakrájíme na nudličky. Uvaříme zálivku z vody, oleje, octa, soli, cukru a koření.

  2. Pórek s paprikami a se zelím v míse osolíme,promícháme a zalijeme vřelou zálivkou.

  3. Salát pórokap necháme přes noc uležet.

  4. Salát pórokap podáváme v miskách a posypaný čerstvou řeřichou. Salát se hodí se k masitým jídlům, k zapečeným těstovinám a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!