Salát od Maďara recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
4 ks cibule
mletý pepř
50 g strouhaný křen
1 kg vařené brambory ve slupce
1 ks sterilovaná kapie
300 g sterilované zelí
podle chuti
cukr
sůl
4 lžíce ocet
nálev
0.5 sklenky voda
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Den předem vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme krájené sterilované zelí, nakrájené cibule na kroužky. Osolíme a přidáme strouhaný křen nebo krenex a pokrájenou červenou kapii v oleji.

  2. Základ salátu zalijeme nálevem z vody, oleje, octa, cukru, soli a špetky pepře. Salát od Maďara promícháme a necháme chvíli uležet.

  3. Salát od Maďara ozdobíme lístky bazalky, kerblíku a podobně. Podáváme s vařeným uzeným bůčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!