Salát od Maďara recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 4 ks cibule mletý pepř 50 g strouhaný křen 1 kg vařené brambory ve slupce 1 ks sterilovaná kapie 300 g sterilované zelí podle chuti cukr sůl 4 lžíce ocet nálev 0.5 sklenky voda na ozdobu čerstvé bylinky
Postup Salát od Maďara recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme krájené sterilované zelí, nakrájené cibule na kroužky. Osolíme a přidáme strouhaný křen nebo krenex a pokrájenou červenou kapii v oleji.
Základ salátu zalijeme nálevem z vody, oleje, octa, cukru, soli a špetky pepře. Salát od Maďara promícháme a necháme chvíli uležet.
Salát od Maďara ozdobíme lístky bazalky, kerblíku a podobně. Podáváme s vařeným uzeným bůčkem.