Salát Nice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
400 g rajče
10 ks bazalka
4 ks jarní cibulka
4 ks vejce natvrdo
60 g černé olivy bez pecek
1 ks velká okurka
8 ks ančovička v olivovém oleji
250 g tuňák v olivovým oleji
1 ks žlutá mini paprika
1 ks zelená mini paprika
podle chuti
sůl
citron
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme a ihned zchladíme ledovou vodou, oloupeme je a nakrájíme na 4 díly.

  2. Umytá a osušená tvrdší rajčata nakrájíme na 8 dílků a uložíme je do mísy. Osolíme a necháme stranou. Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, které též uložíme do mísy a osolíme.

  3. Papriky ogrilujeme, můžeme je opéct i v troubě. Vychladlé papriky oloupeme a nakrájíme na na proužky. Papriky můžeme nechat i syrové.

  4. Ančovičky na rychlo orestujeme a nakrájíme na kousky. Tuňáka odebereme z oleje a rozmačkáme vidličkou. Cibuli nakrájíme na kolečka. Bazalku otřeme vlhkým hadříkem a prsty roztrháme na kousíčky. Olivy nakrájíme na kolečka, můžeme nechat i celé.

  5. Do mísy vložíme vymačkaná rajčata, okurky, nakrájený česnek,(který později odendáme), papriky, olivy, tuňáka, ančovičky, cibuli, bazalku. Salát pokapeme olivovým olejem a pepřem, dáme pozor na sůl, neboť ančovičky jsou dost slané.

  6. Salát Nice důkladně promícháme a dochutíme dle naší potřeby, odebereme česnek a nakonec položíme na salát rozdělená vajíčka. Salát Nice vložíme přikrytý transparentní fólií na 20 minut do lednice.

  7. Salát Nice podáváme s čerstvým pečivem. Komu chutná, může salát pokapat citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!