Šafránová rýže recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 1 snítka petrželka 150 g mrkev 250 g rýže 1 špetka šafrán 1 ks šalotka 50 g parmazán 200 ml bílé víno 750 ml zeleninový vývar 150 g sterilovaný hrášek mletý černý pepř
Postup Šafránová rýže recept
Postup přípravy receptu
-
Do třetiny horkého vývaru nasypeme šafrán a necháme jej rozpustit. Na másle necháme zesklovatět šalotku. Přidáme rýži, krátce orestujeme.
Rýži zalijeme vínem a vaříme, až se víno vsákne. Pak zalijeme vývarem se šafránem, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek, osolíme, opepříme a zvolna dusíme za stálého míchání a podlévání zbylým vývarem.
Z parmazánu odkrojíme hoblinky na posypání, zbylý sýr jemně nastrouháme.
Do hotové šafránové rýže vmícháme nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Ozdobíme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.