Šafránová rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
1 snítka petrželka
150 g mrkev
250 g rýže
1 špetka šafrán
1 ks šalotka
50 g parmazán
200 ml bílé víno
750 ml zeleninový vývar
150 g sterilovaný hrášek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do třetiny horkého vývaru nasypeme šafrán a necháme jej rozpustit. Na másle necháme zesklovatět šalotku. Přidáme rýži, krátce orestujeme.

  2. Rýži zalijeme vínem a vaříme, až se víno vsákne. Pak zalijeme vývarem se šafránem, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek, osolíme, opepříme a zvolna dusíme za stálého míchání a podlévání zbylým vývarem.

  3. Z parmazánu odkrojíme hoblinky na posypání, zbylý sýr jemně nastrouháme.

  4. Do hotové šafránové rýže vmícháme nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Ozdobíme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!