Citronová buchta s cukrovou polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku cukr
1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 lžíce voda
1 ks prášek do pečiva
100 g cukr moučka
1 lžička citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
1 lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku, vejce, mléko, olej, cukr a prášek do pečiva vymícháme v hladké a řidší těsto. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a čerstvou šťávu z půlky citronu, opět dobře promícháme

  2. Těsto přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku, na dort, na vyšší plech - podle toho, jaký chceme aby měla buchta tvar. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, upečenou buchtu zkontrolujeme známým způsobem, tedy pomocí špejle

  3. Po vychladnutí přelijeme buchtu cukrovou polevou, kterou připravíme jednoduše z moučkového cukru a trošky vlažné vody, můžeme opět přidat i kapku citronové šťávy. Pokud bude poleva řidší, buchta bude na povrchu jen lesklá

  4. Citronovou buchtu s cukrovou polevou podáváme po úplném zaschnutí a ztuhnutí polevy. Buchta má svěží citronovou chuť i vůni, je lehká, chutná a hodí se skvěle pro jarní dny a první stolování venku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!