Citronová buchta s cukrovou polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku cukr 1/2 hrnku olej 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 lžíce voda 1 ks prášek do pečiva 100 g cukr moučka 1 lžička citronová kůra 2 hrnky polohrubá mouka 1 lžička citronová šťáva
Postup Citronová buchta s cukrovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku, vejce, mléko, olej, cukr a prášek do pečiva vymícháme v hladké a řidší těsto. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a čerstvou šťávu z půlky citronu, opět dobře promícháme
Těsto přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku, na dort, na vyšší plech - podle toho, jaký chceme aby měla buchta tvar. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, upečenou buchtu zkontrolujeme známým způsobem, tedy pomocí špejle
Po vychladnutí přelijeme buchtu cukrovou polevou, kterou připravíme jednoduše z moučkového cukru a trošky vlažné vody, můžeme opět přidat i kapku citronové šťávy. Pokud bude poleva řidší, buchta bude na povrchu jen lesklá
Citronovou buchtu s cukrovou polevou podáváme po úplném zaschnutí a ztuhnutí polevy. Buchta má svěží citronovou chuť i vůni, je lehká, chutná a hodí se skvěle pro jarní dny a první stolování venku.