Argentinský kuřecí steak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g máslo
150 ml smetana
olej na smažení
4 plátky kuřecí prsní řízek
koření Gril Argentina

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme ve studené vodě, zlehka naklepeme a obalíme ve směsi Gril Argentina. Necháme 15 -20 minut uležet v chladu

  2. Připravené steaky pak opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách. Před koncem pečení necháme pod masem rozpustit máslo a přilijeme smetanu. Teplotu snížíme, aby se smetana nepřipálila a necháme asi 1 minutu pod masem povařit.Jemně přisolíme

  3. Argentinský kuřecí steak podáváme s rýží nebo s hranolky

  4. Pozn.: Argentinský steak můžete připravit i z vepřové krkovice, nebo kuřecích stehenních řízků a místo na pánvi, ho můžete grilovat na roštu. Grilováním se ošidíte ale o výborný sos z masa a smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!