Sacher dort sestřičky Dáši recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 hrnku olej
4 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
0.5 hrnku cukr krupice
2 lžíce hrubá mouka
4 balíčky kakaový pudinkový prášek
náplň
marmeláda
na ozdobu
šlehačka
poleva
1-2 balíčky čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. V zadělávací míse smícháme cukr, vejce, pudinky, olej, hrubou mouku a prášek do pečiva. Vzniklou směs vylijeme do olejem vytřené a hrubou moukou vysypané dortové formy.

  2. Pečeme v předem středně vyhřáté troubě necelou půlhodinu. Zda je těsto dostatečně upečené zjistíme pomocí špejle. Tu zapíchneme do korpusu, a nelepí-li se těsto na špejli, máme dopečeno.

  3. Po vychladnutí vyklopený korpus vodorovně prokrojíme a dolní polovinu korpusu namažeme pikantní marmeládou, poté přiklopíme druhou částí. Celý sacher dort potřeme polevou, necháme ztuhnout. Pak sacher dort krájíme a zdobíme před servírováním šlehačkou.

  4. Pro obměnu můžeme vmíchat do základu na dort pudinky vanilkové a příště nabídnout dort světlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!