Sacher dort original recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
6 ks vejce
160 g máslo
160 g mouka hladká
80 g cukr krupice
160 g čokoláda na vaření
80 g cukr moučka
poleva
240 g čokoláda na vaření
na potření
1 sklenka meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Stačí obyčejná čokoláda na vaření, ale čím kvalitnější, tím bude dort lepší. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny.

  3. Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme dohromady a nakonec pomalu přisypeme hladkou mouku. Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Klidně může mít menší průměr než 24 cm. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut.

  4. Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme meruňkovou marmeládou. Celý korpus pak potřeme marmeládou ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.

  5. Sacher dort originál nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!