Rýžový salát s kuřecími kousky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200-300 g kuřecí prsa
1 konzerva sterilovaná kukuřice
200 g jasmínová rýže
marináda
2 stroužky česnek
sůl
1 lžička med
1 lžíce sójová omáčka
1 lžička horká voda
podle chuti
pórek
petrželová nať
tatarská omáčka
bílý jogurt nebo zakysaná smetana
podle potřeby
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu použijeme kuřecí kousky naložené v marinádě z medu, sójové omáčky a horké vody, trochu osolíme a přidáme oloupaný a prolisovaný česnek.

  2. Kuřecí necháme marinovat nejlépe přes noc, ale stačí i 1 - 2 hodiny.

  3. Jasmínovou rýži uvaříme doměkka podle návodu na obalu.

  4. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou kukuřici slijeme.

  5. Kuřecí kousky zprudka osmahneme na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje.

  6. Připravíme se velkou mísu, kde smícháme rýži, maso a zeleninu. Přidáme jogurt a tatarskou omáčku, všeho podle chuti. Nakonec zasypeme čerstvou petrželovou natí.

  7. Rýžový salát s kuřecími kousky podáváme bez další přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!