Rýžový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 180 g cukr 2 g sůl 80 g máslo 5 lžic rum 50 g rozinky 200 g rýže 0.5 lžičky mletá skořice 2 špalíčky celá skořice 750 ml čerstvé mléko 1 ks citron bio 3 ks vejce M podle potřeby tuk na vymazání strouhanka a cukr na vysypání
Postup Rýžový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si rozinky a necháme je louhovat v rumu.
Do hrnce dáme mléko, sůl, trošku cukru, celou skořici a jakmile mléko začne vřít, přidáme rýži. Necháme vařit na pomalém ohni, dokud se mléko nevsákne do rýže a nebude hotová. Uvařenou rýži přendáme do mísy a necháme vychladnout. Skořici vyndáme.
V misce rozmícháme vejce se zbytkem cukru, vymačkané rozinky, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a lžičku skořice.
Do mísy přidáme již studenou rýži a opatrně promícháme.
Do vymazané a strouhankou vysypané formy, dno ještě posypeme cukrem, přidáme rýžové těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 60 minut.
Hotový rýžový koláč má mít zlatavou barvu, vybereme ho z formy, až bude zcela studený.