Rýžový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr
2 g sůl
80 g máslo
5 lžic rum
50 g rozinky
200 g rýže
0.5 lžičky mletá skořice
2 špalíčky celá skořice
750 ml čerstvé mléko
1 ks citron bio
3 ks vejce M
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka a cukr na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si rozinky a necháme je louhovat v rumu.

  2. Do hrnce dáme mléko, sůl, trošku cukru, celou skořici a jakmile mléko začne vřít, přidáme rýži. Necháme vařit na pomalém ohni, dokud se mléko nevsákne do rýže a nebude hotová. Uvařenou rýži přendáme do mísy a necháme vychladnout. Skořici vyndáme.

  3. V misce rozmícháme vejce se zbytkem cukru, vymačkané rozinky, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a lžičku skořice.

  4. Do mísy přidáme již studenou rýži a opatrně promícháme.

  5. Do vymazané a strouhankou vysypané formy, dno ještě posypeme cukrem, přidáme rýžové těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 60 minut.

  6. Hotový rýžový koláč má mít zlatavou barvu, vybereme ho z formy, až bude zcela studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!