Rýžový hřbet s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1000 ml mléko 200 g cukr krupice 300 g ovoce 1 ks vanilkový lusk 200 g kulatozrnná rýže 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Rýžový hřbet s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku nalijeme 250 ml mléka a přivedeme k varu. Pudinkový prášek smícháme s polovinou krupicového cukru a 250 ml mléka a přilijeme do mléka. Povaříme asi minutu do zhoustnutí.
Formu na hřbet vyložíme potravinovou folií. Nalijeme do ní uvařený pudink a poklademe ho na kousky nakrájeným očištěným ovocem. Ovoce můžeme použít čerstvé, ale i kompotované.
Z propláchnuté rýže a zbytku mléka uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní zbylý krupicový cukr a vydlabanou dřen z vanilkového lusku. Rýži necháme krátce zchladnout a poté ji rozetřeme do formy na pudink s ovocem.
Rýžový hřbet zabalíme do folie a necháme dobře zatuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
Rýžový hřbet s ovocem nakrájíme na porce a podáváme jako sladký dezert.