Rýžový hřbet s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1000 ml mléko
200 g cukr krupice
300 g ovoce
1 ks vanilkový lusk
200 g kulatozrnná rýže
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku nalijeme 250 ml mléka a přivedeme k varu. Pudinkový prášek smícháme s polovinou krupicového cukru a 250 ml mléka a přilijeme do mléka. Povaříme asi minutu do zhoustnutí.

  2. Formu na hřbet vyložíme potravinovou folií. Nalijeme do ní uvařený pudink a poklademe ho na kousky nakrájeným očištěným ovocem. Ovoce můžeme použít čerstvé, ale i kompotované.

  3. Z propláchnuté rýže a zbytku mléka uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní zbylý krupicový cukr a vydlabanou dřen z vanilkového lusku. Rýži necháme krátce zchladnout a poté ji rozetřeme do formy na pudink s ovocem.

  4. Rýžový hřbet zabalíme do folie a necháme dobře zatuhnout v lednici, nejlépe přes noc.

  5. Rýžový hřbet s ovocem nakrájíme na porce a podáváme jako sladký dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!