Rýžový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0.5 l mléko
50 g tuk
600 g jablko
400 g rýže
5 ks hřebíček
1 balíček piškoty
1 ks kysaná smetana
1 ks vanilkový cukr
1 ks vanilkový pudinkový prášek
podle chuti
cukr
sůl
rozinky
mletá skořice
vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si rýži s hřebíčky a špetkou soli. Rýže musí zůstat sypká, klidně i nedovařená. Nastrouhaná jablka podusíme se 2 - 3 lžícemi cukru a špetkou skořice. Můžeme přidat i badyán, muškátový oříšek.

  2. V míse utřeme cukr, tuk, vejce a vanilkový cukr. Postupně přidáváme i uvařenou rýži, pomleté a nebo nasekané ořechy a rozinky. Tuto směs si rozdělíme na tři díly.

  3. Vymažeme a vysypeme si dortovou formu. Prvním dílem potřeme dno formy, na něj dáme půl balíčku piškotů. Piškoty pokryjeme polovinu dušených jablek. Celý postup zopakujeme a nakonec rozetřeme rýžovou hmotu. Rýžový dezert pečeme asi 30 - 40 minut.

  4. Mezitím si uvaříme z mléka, cukru a vanilkového pudinku pudink. Po upečení potřeme povrch moučníku džemem a zalijeme ještě teplým pudinkem.

  5. Rýžový dezert podáváme vychlazený. Můžeme ho ozdobit jemně oslazenou zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!