Rýžové plňáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 stroužek česnek
1 ks cibule
0.5 ks cuketa
1 ks mrkev
25 g sojový granulát
1 ks bambusový výhonek
125 g hlíva ustřičná
podle chuti
1 snítka koriandr
1 lžička rybí omáčka
1 špetka mletý černý pepř
nálev
1 lžíce sójová omáčka
na potření
1 střik teplá voda
1 lžička chilli omáčka
na obalení
4 ks rýžový papír
1 plátek mořská řasa

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu, mrkev, cibuli, česnek, bambus a hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na co nejmenší částečky nebo pomixujeme v mixéru.

  2. Mezitím dáme sojový granulát společně s lžící sójové omáčky vařit na 7 minut do vroucí vody.

  3. Poté nakrájenou zeleninu, houby a sójový granulát mírně opečeme na pánvi. Přidáme koriandr, pepř, rybí omáčku a popřípadě ještě trochu sójové omáčky.

  4. Rýžový papír vytřeme vodou a trochou chilli omáčky nebo sladké omáčky na kuře, záleží, jestli chceme čistě pálivou nebo i mírně nasládlou chuť. Pak rozstřihneme mořskou řasu na 4 čtverce a vložíme doprostřed vlhkého rýžového papíru. Na část kde jsme položili řasu, poklademe obsah pánvičky, pak placky zamotáme a rýžové plňáčky můžeme podávat.

  5. Ingredience jsou uvedeny na 1 porci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!