Rýžové plňáčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 1 stroužek česnek 1 ks cibule 0.5 ks cuketa 1 ks mrkev 25 g sojový granulát 1 ks bambusový výhonek 125 g hlíva ustřičná podle chuti 1 snítka koriandr 1 lžička rybí omáčka 1 špetka mletý černý pepř nálev 1 lžíce sójová omáčka na potření 1 střik teplá voda 1 lžička chilli omáčka na obalení 4 ks rýžový papír 1 plátek mořská řasa
Postup Rýžové plňáčky recept
Postup přípravy receptu
-
Cuketu, mrkev, cibuli, česnek, bambus a hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na co nejmenší částečky nebo pomixujeme v mixéru.
Mezitím dáme sojový granulát společně s lžící sójové omáčky vařit na 7 minut do vroucí vody.
Poté nakrájenou zeleninu, houby a sójový granulát mírně opečeme na pánvi. Přidáme koriandr, pepř, rybí omáčku a popřípadě ještě trochu sójové omáčky.
Rýžový papír vytřeme vodou a trochou chilli omáčky nebo sladké omáčky na kuře, záleží, jestli chceme čistě pálivou nebo i mírně nasládlou chuť. Pak rozstřihneme mořskou řasu na 4 čtverce a vložíme doprostřed vlhkého rýžového papíru. Na část kde jsme položili řasu, poklademe obsah pánvičky, pak placky zamotáme a rýžové plňáčky můžeme podávat.
Ingredience jsou uvedeny na 1 porci.